De Saigon Baigur Dry Gin, Ho chi Minh’s eerste premium ambachtelijke gin, werd in 2018 ontwikkeld door Jochem Lisser en Florian Draaisma. Omdat het tweetal authentieke Vietnamese botanicals in de gin wilden verwerken, reisden ze het hele land door - van de straatmarkten in de stedelijke centra tot de afgelegen berggebieden. Het duurde twee jaar om de definitieve receptuur met twaalf regionale en vier klassieke botanicals samen te stellen.Saigon Baigur ontleent zijn naam aan de oudse nederzetting uit de regio; Baigur.De draak op de fles staat symbool voor dit lokale mythologische wezen, wat niet alleen macht en welvaart zou vertegenwoordigen, maar ook regen zou voortbrengen, wat essentieel is voor de landbouw en daarmee ook voor de plantaardige ingrediënten die in gin worden gebruikt.Om dit alles nog meer kracht bij te zetten, werd er gekozenvor een heel bijzondere fles. Het ontwerp hiervoor - geïnspireerd op een drakenei uit de Vietnamese mythologie - kwam van de Nederlandse ontwerper Pim Tiemessen.