
Dit wijnhuis staat bekend om zijn elegante sherry’s. Om zoveel mogelijk smaak te behouden filteren ze hun wijnen zeer licht. Met - inmiddels - locaties in zowel Sanlúcar als Jerez de la Frontera kan Bodegas Juan Piñero de klassieke, frisdroge sherrystijlen manzanilla én fino produceren. Het begon echter allemaal met manzanilla.
Bodegas Juan Piñero begint met de aankoop van een 100 jaar oude wijnmakerij met een vloeroppervlak van 3000 m2 in Sanlúcar de Barrameda. De gebouwen bevinden zich in Calle Trasbolsa, in een lager gelegen gedeelte van de stad dat van oudsher bekendstaat als bolwerk van de manzanillera-traditie.
De bodega wordt opnieuw ingericht, speciaal voor de productie van manzanilla, met een centrale Andalusische patio, hoge plafonds, vloeren van hout en grote raampartijen gericht op het westen en oosten.
Vervolgens koopt het wijnhuis 1800 gebruikte wijnvaten van Amerikaans eiken van 500 liter en 400 solera-vaten van dezelfde maat, én topkwaliteit sherrymost van eersteklas wijngaarden.
Bodegas Juan Piñero verkoopt eerst zijn wijnen aan andere bodega’s zoals Argüeso en La Gitana. In 2000 nemen ze Bodegas Terry over van Pedro Domecq, inclusief de vaten en een voorraad Maruja-manzanilla. Deze rijpen ze sindsdien op de eigen locatie. Vanaf 2013 bottelen ze hun eigen flessen.