De unieke ultra-premium Mezcals van Marca Negra zijn vakkundig gemaakt in kleine batches door verschillende Maestros Mezcaleros (meesterdistillateurs).Het begint met de manueel geoogste agaveplanten. De piñas (harten) worden langzaam gekookt in met mesquite-hout gestookte aarden putovens.
De gekookte agave wordt vervolgens fijngemaakt, meestal door een groot stenen wiel en vervolgens in houten vaten met bronwater gefermenteerd. De spontane fermentatie vindt plaats via natuurlijke wilde gisten in de lucht, dit proces kan weken in beslag nemen. De puree wordt vervolgens tweemaal gedistilleerd in koperen pot stills.Elke variëteit bevat verschillende en agave-melanges die resulteren in zeer uitgesproken, uiteenlopende smaaktonen. Van de subtiele rooksmaak en pittige afdronk van de Dobadan tot de citroenschil en granaatappelextract met witte peper finish van de Tepeztate, elke uitdrukking wordt geproduceerd en aangepast aan het traditionele smaakprofiel van de distilleerder, volgens de oude tradities van de mezcal-productie.